Jarrèl Story

Jarrèl Exclusive Jewelry is opgericht in 1974, in het chique Haren, gelegen net onder de stad Groningen. De oprichtster was een energieke en zelfbewuste dame met een passie voor sieraden. Met haar ondernemersgeest reisde ze af naar Italië en bezocht ze daar juwelenbeurzen. Ze zocht naar sieraden die onderscheidend waren en die door vrouwen en voor vrouwen werden ontworpen. Verder was het een voorwaarde voor haar dat alles wat de naam Jarrèl krijgt, wordt gemaakt van goud met echte edelstenen. Wat zij als zelfstandige vrouw belangrijk vond was dat er keuze moest zijn voor de draagster van haar sieraden. Zo vond zij het vanaf de oorsprong van het merk Jarrèl al belangrijk dat ieder sieraad gemaakt kon worden in drie kleuren goud, namelijk geel-, rosé- en witgoud. Daarnaast zocht zij bij de ontwerpen die zij liet maken een grote variatie aan edelstenen, waarbij kleur en uitstraling bepalend waren.

Vanaf de oprichting in 1974 heeft ze heel Nederland afgereisd om haar Jarrèl sieraden te verkopen. Dat gebeurde vooral op beurzen in kastelen en op fairs die thema’s hadden waar ze haar doelgroep zou treffen. De klanten van Jarrèl waren zelfstandige en zelfbewuste vrouwen die hun eigen sieraden kochten. Met het succes van Jarrèl bouwde ze een netwerk op van consulentes door heel Nederland, die kleinschalige evenementen organiseerden waar ze haar verkoop verder kon uitbreiden.

Met de passie en het ondernemerschap van deze dame is een echt merk ontstaan. Een royale keuze in modellen van sieraden, leverbaar in iedere gewenste kleur goud en met de mogelijkheid van een persoonlijke keuze van edelstenen.

In 2010 besloot ze te stoppen met haar werk, het reizen werd te veel voor haar. Toen is het merk overgedragen aan haar dochter die vanuit Amsterdam ging werken. Centraler in Nederland en dichterbij de meeste klanten van Jarrèl. In 2011 ontstond het plan om Jarrèl via juweliers te gaan aanbieden. Juweliers zijn bij uitstek de specialisten die een mooi sieradenmerk kunnen presenteren en verkopen en daarmee is het merk voor een groter publiek constant bereikbaar.

Landelijk werden er verkooppunten geopend en het merk bleef zichzelf. Het idee van 1974 paste perfect in de manier van werken van de moderne consumenten en juweliers. Om alle wensen van de consumenten en de juweliers te kunnen bijhouden ging Jarrèl in 2019 wederom over in nieuwe handen en kwam het merk terug in Haren waar het allemaal ooit begon.

Twee gepassioneerde juweliers en ondernemers Leyendijk en Mulder zijn nu de eigenaren. Er is lang gesproken met de oprichtster van Jarrèl waarbij herinneringen zijn opgehaald en gezamenlijk naar de toekomst werd gekeken. De keuze voor modellen in geel-, rosé- en witgoud én een ruime persoonlijke keuze in edelstenen is en blijft het uitgangspunt. De collecties zijn inmiddels grotendeels vernieuwd met nieuwe modellen en het aantal verkooppunten wordt verder uitgebreid.

Jarrèl Exclusive Jewelry, onze passie.

Johan Leyendijk en Harold Mulder

Johan Leyendijk & Harold Mulder