Jarrèl Story

Jarrèl Exclusive Jewelry is een tijdloos merk met een rijke geschiedenis. Het vond zijn oorsprong in 1974, in het elegante Haren, net onder de stad Groningen. De visionaire oprichtster was een krachtige en zelfverzekerde vrouw met een diepe liefde voor sieraden. Gedreven door haar ondernemersgeest begaf ze zich op weg naar Italië, waar ze deelnam aan prestigieuze juwelenbeurzen. Haar missie was duidelijk: ze zocht naar onderscheidende sieraden, ontworpen door vrouwen voor vrouwen, vervaardigd van goud en echte edelstenen.

Wat het merk Jarrèl uniek maakte, was de nadruk op keuze voor de draagster. Al vanaf het begin streefde ze ernaar dat elk sieraad beschikbaar zou zijn in drie goudkleuren: geel, rosé en witgoud. Daarnaast hechtte ze veel waarde aan een breed scala aan edelstenen, waarbij kleur en uitstraling centraal stonden.

Vanaf haar oprichting reisde ze door heel Nederland om haar Jarrèl-sieraden te verkopen. Haar tochten brachten haar vooral naar kastelen en beurzen met thema's die haar doelgroep aantrokken. De klanten van Jarrèl waren zelfstandige, zelfbewuste vrouwen die hun eigen sieraden selecteerden. Het succes van Jarrèl leidde tot de opbouw van een netwerk van consulentes in heel Nederland, die kleinschalige evenementen organiseerden om de verkoop verder uit te breiden.

Dankzij de passie en ondernemersgeest van deze vrouw groeide Jarrèl uit tot een echt merk. De collectie omvatte een overvloed aan sieradenmodellen, beschikbaar in elke gewenste goudkleur en met de mogelijkheid om persoonlijke keuzes te maken voor edelstenen.

In 2010 besloot ze met haar werk te stoppen omdat het reizen haar te zwaar viel. Ze droeg het merk toen over aan haar dochter, die vanuit Amsterdam ging werken, dichter bij het hart van Nederland en haar klanten. In 2011 begon het merk samen te werken met juweliers, de experts die Jarrèl met trots konden presenteren en verkopen aan een breder publiek.

Er werden verkooppunten geopend door het hele land, maar de essentie van het merk bleef onveranderd. Het oorspronkelijke concept van 1974 paste naadloos bij de behoeften van moderne consumenten en juweliers. In 2019 ging Jarrèl opnieuw over in nieuwe handen en keerde terug naar Haren, waar het allemaal begon.

Twee gedreven juweliers en ondernemers, Leyendijk en Mulder, zijn nu de trotse eigenaren. Ze hebben uitgebreid gesproken met de oprichtster van Jarrèl, herinneringen opgehaald en samen naar de toekomst gekeken. Het uitgangspunt blijft ongewijzigd: keuze in goudkleuren en een overvloed aan edelsteenopties. De collecties zijn inmiddels vernieuwd met nieuwe modellen en het aantal verkooppunten groeit gestaag. Jarrèl blijft een symbool van tijdloze schoonheid en keuzevrijheid in de wereld van exclusieve sieraden.

Jarrèl Exclusive Jewelry, onze passie.

Johan Leyendijk en Harold Mulder

Johan Leyendijk & Harold Mulder